Wijngoed Thorn Riesling
Wijngoed Thorn Riesling

Wijngoed Thorn Riesling

€ 18,49
Incl. BTW

Wijngoed Thorn Riesling is een volle sappige wijn met de typische aroma’s van een goed riesling, Steenvruchten, mooie zuren en zelfs een hint van Petrol. De balans tussen tussen de zuren en het rijpe fruit is goed gelukt.

Wijngoed Thorn Riesling

 

Wijngoed Thorn is in 2001 begonnen met het telen van druiven. Inmiddels hebben ze 6,5 hectare wijngaarden die rondom het witte stadje Thorn liggen. Het wijnbedrijf zelf ligt in de historische kern van dit stadje. Hoge kwaliteit eisen en moderne technieken zorgen voor karaktervolle wijn uit de B.O.B. Maasvallei Limburg.

B.O.B. Maasvallei Limburg is de eerste grensoverschrijdende Beschermde oorsprong benaming. Harry Vorselen van wijngoed Thorn en zijn Collega Karel Henckens van Wijndomein Aldeneyck hebben hier jaren voor geprocedeerd om deze BOB te bewerkstelligen en de typische smaak van deze wijnen uit deze regio te verankeren. De BOB Maasvallei Limburg omvat beide zijden van de maas met kiezel bodem’s wat de grens vormt tussen Belgisch en Nederlands Limburg.

De Riesling druiven worden geteeld in een wijngaard die ligt op een oude maasarm, die bestaat uit klei en zand en op enige diepte kiezel.

Het is een volle sappige wijn met de typische aroma’s van een goed riesling, Steenvruchten, mooie zuren en zelfs een hint van Petrol. De balans tussen tussen de zuren en het rijpe fruit is goed gelukt.

Soort
Witte wijn
Land
Nederland
Streek
Limburg
Jaartal
2022
Alcohol percentage
12%
Druif
Riesling
Kleur
Wit
Maat
75 cl
Nieuw
1000000001891

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking