Geborgde Werkwijze Alcoholwet

Per 1 Juli 2021 wordt de Drank- en Horecawet vervangen door de Alcoholwet. Deze wetswijziging is erop gericht problematisch alcoholgebruik tegen te gaan en verantwoorde marketing en verantwoorde verstrekking van alcohol te stimuleren. Twee van de belangrijke speerpunten hierin zijn een betere leeftijdscontrole en een beperking van de maximale korting op alcoholhoudende dranken. Het is hierbij aan de verkoper om te controleren dat de koper de minimale leeftijd van 18 jaar heeft bereikt. Op deze pagina wordt toegelicht hoe De Drankenmarkt hieraan gehoor geeft.

 

Leeftijdscontrole bij bezoek van de website

Bij het bezoeken van onze website wordt een pop-up getoond waarin wij aangeven dat u ten minste 18 jaar oud moet zijn om deze website te mogen bezoeken. Ook wordt onder het Menu een balk weergegeven met daarin de mededeling dat onze website uitsluitend toegankelijk is voor personen vanaf 18 jaar.

 

Leeftijdscontrole bij levering

Onze wijnen worden door ons persoonlijk bezorgd of door het speciaal daarvoor aangestelde Flespakket.nl. De bezorgers van deze externe vervoerder zullen bij levering de leeftijd van de ontvanger moeten controleren aan de hand van een geldig legitimatiebewijs. Ook onze eigen bezorger zal vragen naar een legitimatie

 

Levering bij de buren of neerzettoestemming

Vanaf 1 Juli 2021 is het helaas wettelijk verboden om pakketten met alcoholhoudende dranken bij de buren af te leveren of op een door u aangewezen locatie (schuur, garage, enz.) neer te zetten. Wél mag de bezorger de wijnen op uw eigen adres aan iemand anders dan u overhandigen, mits deze de minimale leeftijd van 18 jaar heeft bereikt en een geldig legitimatiebewijs kan tonen.

 

Werkwijze en verpakking

Bovenstaande werkwijze is bij al onze medewerkers inclusief externe vervoerders bekend. Daarnaast werken wij met speciale, voor drank bestemde verzenddozen waarvan de inhoud duidelijk is.

 

Controle werkwijze

Volgens de per 1 Juli 2021 in werking tredende Alcoholwet zijn wij verplicht onze Geborgde Werkwijze tenminste eenmaal per jaar te controleren. Dit zal bij de eerste bestelling op 1 Juli 2021 worden gedaan en vervolgens jaarlijks herhaald worden.

 

Wij reken op uw medewerking en danken u hartelijk voor uw begrip. Indien u naar aanleiding van het bovenstaande vragen of op- of aanmerkingen heeft, vragen wij u vriendelijk contact met ons op te nemen per telefoon of e-mail.

Wilt u meer weten over verantwoord alcoholgebruik of de NIX18-campagne? Klik dan op onderstaand logo.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.