Wijngoed Thorn Früburgunder
Wijngoed Thorn Früburgunder

Wijngoed Thorn Früburgunder

€ 21,49
Incl. BTW

Wijngoed Thorn Frühburgunder is een helder rode wijn met veel rood fruit aroma’s. Een vol fruitige wijn. Een plezier om te drinken. Fruburgunder is een vroegrijpe Pinot Noir

Wijngoed Thorn Frühburgunder

 

Wijngoed Thorn is in 2001 begonnen met het telen van druiven. Inmiddels hebben ze 6,5 hectare wijngaarden die rondom het witte stadje Thorn liggen. Het wijnbedrijf zelf ligt in de historische kern van dit stadje. Hoge kwaliteit eisen en moderne technieken zorgen voor karaktervolle wijn uit de B.O.B. Maasvallei Limburg.

 

B.O.B. Maasvallei Limburg is de eerste grensoverschrijdende Beschermde oorsprong benaming. Harry Vorselen van wijngoed Thorn en zijn Collega Karel Henckens van Wijndomein Aldeneyck hebben hier jaren voor geprocedeerd om deze BOB te bewerkstelligen en de typische smaak van deze wijnen uit deze regio te verankeren. De BOB Maasvallei Limburg omvat beide zijden van de maas met kiezel bodem’s wat de grens vormt tussen Belgisch en Nederlands Limburg.

 

Fruburgunder is een vroegrijpe Pinot Noir druif die wordt geteeld op een oude maasarm van klei en aan met op enige diepte kiezel. De wijn rijpt op roestvrijstalen tanks om de fruit aroma’s te behouden.

 

Wijngoed Thorn Frühburgunder is een helder rode wijn met veel rood fruit aroma’s. Een vol fruitige wijn. Een plezier om te drinken.

Soort
Rode wijn
Land
Nederland
Streek
Limburg
Jaartal
2022
Alcohol percentage
13.5%
Druif
Früburgunder
Kleur
Rood
Maat
75 cl
1000000003642
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking