Gulden Draak Smoked
Gulden Draak Smoked

Gulden Draak Smoked

€ 2,79
Inclusief belasting

Gulden Draak Smoked is diepbruin van kleur. In de geur vinden we rook aroma’s met geroosterd mout. De smaak is gerookt met zoete tonen van karamel en chocolade en rijp donker fruit.

Gulden Draak Smoked

Volgens de legende sierde de vergulde draak de voorsteven van het schip waarmee de Noorse koning Sigurd Magnusson in 1111 op kruistocht voer. Hij schonk het beeld aan de keizer van Constantinopel (het huidige Istanbul) om het op de koepel van de Aya Sophia te plaatsen. Een kleine honderd jaar later liet de Vlaamse graaf Boudewijn IX het pronkstuk overbrengen naar onze gewesten waar de Noorse draak uiteindelijk in handen viel van de Bruggelingen. Na de slag op het Beverhoutsveld in 1382 haalden de Gentenaars de draak als oorlogsbuit binnen en plaatsten die op het Belfort. Het Belfort was de plaats waar de gemeentelijke charters bewaard werden. De draak moest deze beschermen en stond tevens symbool voor de vrijheid en de macht van de stad. Bij een dergelijk imposant symbool dat al meer dan 6 eeuwen standhoudt, hoort een al minstens even indrukwekkend bier. Zoals de draak aan de top van de stad prijkt, behoort Gulden Draak al jaren tot de wereldtop van de bieren.

Het gebruik van gerookt mout in combinatie met de specialiteit van Brouwerij Van Steenberge geeft een spectaculair resultaat: zwaar kwaliteitsbier van hoge gisting met nagisting op de fles, gedoopt als de Gulden Draak Smoked. Het gerookt mout in de receptuur zorgt voor een fluweelzachte, gebrande smaak in het bier.

Voor de creatie van de Gulden Draak Smoked wordt er terug gegrepen naar de aloude traditie van het drogen van mout: het roken van mout. Dit zorgde voor een gerookte toets van het mout dewelke je nadien dus ook in het bier had. Deze typische rooksmaak ging verloren in de loop der jaren doordat de droogtechnieken voor het mout aanzienlijk efficiënter werden gemaakt.

Soort
Smoked
Land
België
Alcohol percentage
10.5%
Verpakking
Fles
untappd
Https://untappd.com/b/brouwerij-van-steenberge-gulden-draak-smoked/3289932
Brouwerij
Van Steenberge
Maat
33 cl
5411663704894

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking