Winkelwagen
Er zijn geen items meer in uw wagen
Stauning Rye
€ 57,99
Inclusief belasting
Stauning Rye Versgebakken roggebrood, winegums en een vleugje peper in de neus. Zacht, gedroogd fruit, rijpe kersen en gepeperd eikenhout in de mond, in evenwicht gehouden door vanille en citrusschillen, wat leidt tot een peperige afdronk en een lange, zachte, fruitige en zoete afdronk.
Stauning Rye
Deze distilleerderij is opgericht door 9 vrienden en is gevestigd in een klein dorpje aan de westkust van Denemarken. Ze zijn begonnen in 2005, zonder enige kennis en ervaring in het produceren van whisky. Ze hadden het verlangen om een goede Deense whisky te maken. In 2011 kwamen de eerste flessen op de markt. Het is geen ‘old world whisky’ of ‘new world whisky’ ze noemen het ‘our world whisky’. Op het moment dat ze deze whisky uitbrachte was er een opleving in het gebruik van lokale ingrediënten en ambachtelijke producten. Stauning werd onmiddellijk opgemerkt en konden ze het qua productie niet bijbenen, en werd er in 2018 al direct een nieuwe distilleerderij geopend. Hun gerst voor de whisky wordt lokaal ingekocht.
Al snel begonnen de beste bars en beste restaurants de whisky van de westkust van Denemarken te serveren. René Redzepi van het wereldberoemde Noma Restaurant schrapte alle andere whisky's voor Stauning. Tegelijkertijd begon de wonderbaarlijke whisky prijzen over de hele wereld te winnen.
Stauning Rye gemaakt van lokale rogge en gerst en 3-4 gerijpt in nieuw Amerikaans eiken vaten.
Stauning Rye Versgebakken roggebrood, winegums en een vleugje peper in de neus. Zacht, gedroogd fruit, rijpe kersen en gepeperd eikenhout in de mond, in evenwicht gehouden door vanille en citrusschillen, wat leidt tot een peperige afdronk en een lange, zachte, fruitige en zoete afdronk.
Deze distilleerderij is opgericht door 9 vrienden en is gevestigd in een klein dorpje aan de westkust van Denemarken. Ze zijn begonnen in 2005, zonder enige kennis en ervaring in het produceren van whisky. Ze hadden het verlangen om een goede Deense whisky te maken. In 2011 kwamen de eerste flessen op de markt. Het is geen ‘old world whisky’ of ‘new world whisky’ ze noemen het ‘our world whisky’. Op het moment dat ze deze whisky uitbrachte was er een opleving in het gebruik van lokale ingrediënten en ambachtelijke producten. Stauning werd onmiddellijk opgemerkt en konden ze het qua productie niet bijbenen, en werd er in 2018 al direct een nieuwe distilleerderij geopend. Hun gerst voor de whisky wordt lokaal ingekocht.
Al snel begonnen de beste bars en beste restaurants de whisky van de westkust van Denemarken te serveren. René Redzepi van het wereldberoemde Noma Restaurant schrapte alle andere whisky's voor Stauning. Tegelijkertijd begon de wonderbaarlijke whisky prijzen over de hele wereld te winnen.
Stauning Rye gemaakt van lokale rogge en gerst en 3-4 gerijpt in nieuw Amerikaans eiken vaten.
Stauning Rye Versgebakken roggebrood, winegums en een vleugje peper in de neus. Zacht, gedroogd fruit, rijpe kersen en gepeperd eikenhout in de mond, in evenwicht gehouden door vanille en citrusschillen, wat leidt tot een peperige afdronk en een lange, zachte, fruitige en zoete afdronk.
- Soort
- Whisky rye
- Land
- Denemarken
- Alcohol percentage
- 48%
- Leeftijd
- Zonder leeftijd
- Maat
- 70 cl
5711978010605