Totaal iets anders proeven, dat was mogelijk bij café Willems op woensdagavond 4 juni. We hadden die avond een masterclass Sake georganiseerd. Deze werd gegeven door niemand minder dan Simon Hofstra. Hij is een van de slechts 34 Sake Samoerais ter wereld en geniet internationale bekendheid als Sake Chairman van The International Wine Challenge, de grootste en meest belangrijkste wijn/sake blindproeverij van de wereld. Het bleek al gauw, dat we inderdaad een sakemaster in huis hadden. Haarfijn wist hij ons leken op sakegebied te vertellen hoe het proces van rijstwijn verloopt. Natuurlijk werd dit gedaan tijdens het proeven van verschillende soorten sake. De eerste twee soorten sake waren licht sprankelende types voor de zomeravond. Nummer drie met als naam ‘Silk Deluxe Ichishima’ had meer karakter en smaakte uitstekend bij een stukje komkommer. De volgende drie sake’ s, Tokubetsu jinmai Kizakura, Hakushika en Junmai Ginjo Yuki No Bousha zijn goede begeleiders van Japanse gerechten. De voorlaatste , de Minowamon Daishichi met de frisse , zuivere smaak van Minowamon maakt hem de volmaakte begeleiding van de Japanse Haute-Cuisine. Als laatste hebben we de Uneshu Daishichi geproefd. Deze smaakte mooi zoet met een licht zuurtje hetgeen uitstekend past bij desserts en blauwschimmelkaas, maar misschien nog mooier bij rabarber om de smaak van de sake helemaal tot zijn recht te laten komen.

Na het proeven werd er nog enthousiast nagepraat over de verschillende mooie smaken van de sake. Niemand had dit eigenlijk verwacht. Er werd dan ook meteen gesproken over een volgende sakeproeverij. Volgens Simon gaat dat wel lukken, want hij kan nog meer dan honderd verschillende soorten laten proeven. Bent u er de volgende keer bij? Er gaat een sakewereld voor u open.
Voor meer informatie: www. sake.nl

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking