Linie Aquavit
  • Nieuw
Linie Aquavit

Linie Aquavit

€ 25,99
Inclusief belasting

Linie Aquavit is een buitengewoon soepele en goed uitgebalanceerde aquavit met prominente tonen van karwij en steranijs. De sherryresten geven de aquavit zijn gouden kleur en subtiele zoetheid, terwijl het vat zelf tonen van hout en delicate hints van vanille geeft.

Linie Aquavit
Het begon allemaal in 1805 toen de Noorse handelsfamilie Lysholm een ​​aquavit op aardappelbasis naar Oost-India stuurde. Helaas was de belangstelling voor het product beperkt en moest de aquavit zijn weg terug vinden naar Oslo, de stad van herkomst. Bij terugkomst werd echter ontdekt dat de reis de smaak aanzienlijk had verbeterd en sinds die dag is elke druppel LINIE begonnen aan een vier maanden durende zeereis om te rijpen, waarbij de evenaar niet slechts één, maar twee keer werd overgestoken. . Dit unieke rijpingsproces geeft LINIE zijn kenmerkende smaak en maakt het tot een geliefde favoriet onder aquavit-liefhebbers over de hele wereld.
LINIE komt oorspronkelijk uit Noorwegen en verkrijgt zijn kenmerkende smaak door rijping in zorgvuldig geselecteerde eikenhouten vaten, voorheen gebruikt voor sherry. De vaten ondergaan een nauwgezet selectieproces terwijl de aquavit er 16 maanden in rijpt, waarvan vier maanden op zee. Het zijn de vatrijping en de lange reis die de bekende smaak van LINIE ontwikkelen.
Het resultaat is een buitengewoon soepele en goed uitgebalanceerde aquavit met prominente tonen van karwij en steranijs. De sherryresten geven de aquavit zijn gouden kleur en subtiele zoetheid, terwijl het vat zelf tonen van hout en delicate hints van vanille geeft.
Soort
Akvavit
Land
Noorwegen
Alcohol percentage
41.5
Extra Omschrijving 1
41.5%
Maat
70 cl
Linie
7048351691112
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking