Terrazas Cabernet Sauvignon
  • Aanbieding!
Terrazas Cabernet Sauvignon

Terrazas Cabernet Sauvignon

Vanaf:€ 18,49
Inclusief belasting

Terrazas de los Andes Cabernet Sauvignon heeft een intense geur met rijp zwart fruit, specerijen als peper, kruidnagel en anijs, ook iets van balsamico en koffie komt hier in naar voren. De smaak is vol en rijk, sappig en rond met een mooie spanning met de stevige tannines.

Vanaf Per fles
1 fles € 20,99
6 flessen € 18,49

Terrazas de los Andes Cabernet Sauvignon
De naam Terrazas de los Andes betekent ‘Terrassen van de Andes’ Iedere druivensoort wordt dan ook op zijn perfecte hoogte verbouwd. De wijngaarden liggen in Vistalba, Mendoza en Cafayate in Argentinie. Het wijnbedrijf is in 1959 opgericht door Moët & Chandon, ze combineren hier de Franse wijnkennis met de Argentijnse expertise en terroir.
Het behoud van de delicate ecologische balans van de natuur en het bijdragen aan het welzijn van de mensen is een belangrijke prioriteit voor het Huis. We zoeken actief naar alternatieve methoden en technieken om de bodem, biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen te behouden. Water is schaars in de Mendoza regio.
93% van de Moët Hennessy wijngaarden in Argentinië werken daarom met druppelirrigatie (de overige 7% zijn 70 hectares beplant in 1929 en zullen in 2023 overgaan op druppelirrigatie). Dit levert een besparing op van 50% ten aanzien van vloedirrigatie
Het waterverbruik per liter wijn is in 5 jaar tijd ruim 50% teruggebracht van 7.5L tot 3.5L.
De Cabernet Sauvignon druiven komen van wijngaarden op een hoogte van 1000 meter boven zeeniveau. De wijn rijpt voor 40% in nieuw en gebruikte frans eiken vaten. Daarna volgt nog een rijping van 6 maanden op fles.Terrazas de los Andes Cabernet Sauvignon heeft een intense geur met rijp zwart fruit, specerijen als peper, kruidnagel en anijs, ook iets van balsamico en koffie komt hier in naar voren. De smaak is vol en rijk, sappig en rond met een mooie spanning met de stevige tannines.

Soort
Rode wijn
Land
Argentinië
Streek
Mendoza
Jaartal
2021
Alcohol percentage
13.5%
Druif
Cabernet Sauvignion
Maat
75 cl
Terrazas
7790975003955
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking