Lenotti Le Olle Bardolino Superiore Uitbreiden

Lenotti Le Olle Bardolino Superiore

Lenotti Lenotti

63037

Nieuw

Cantine Lenotti is gevestigd in Bardolino aan de Oostelijke oever van het Gardameer.

De familie Lenotti startte in 1906 hun wijnbedrijf. Aanvankelijk egden zij zich toe op de productie van wijn op fust, later gingen zij over op de productie van kwaliteitswijnen uitsluitend afgevuld in flessen.

Lenotti blijft innoveren en in 2005 hebben zij een gehele renovatie en modernisering van het vinificatieproces, de vatenopslag en de bottelinginstallatie uitgevoerd.

De Bardolino Classico Superiore "Le Olle" is beschermd onder de DOCG, het hoogste niveau van eisen en kwaliteit in het Bardolino gebied.

Omdat een gewonen Bardolino Classico bekend staat als een lichte plezierige wijn, kiest Lenotti bij de productie van "Le Olle" voor een andere aanpak. Ze willen in "Le Olle" al hun vakmanschap, ervaring en knowhow inzetten om een Topwijn te maken die waardig het DOCG predikaat kan dragen.

En met een beperkte oplage. De druiven die voor deze wijn gebruikt worden, zijn corvina, rondinella en cabernet sauvignon. Ze groeien in de "La Pra" wijngaard gelegen op de heuvels aan de oostelijke oever van het Gardameer.

De bodem bestaat uit klei en kalk.

Eind september vindt de oogst plaatst en dan wordt 70% geperst en gevinifireerd, de overige 30% van de druiven worden 40-50 dagen gedroogd (zoals bij Amarone wijnen) en daarna gevinifieerd.

De rijping vindt deels op grote houten vaten en deel op roestvrijstaal plaats, gevolgd door flesrijping.

 

 Kleur; Robijn rrod

Aroma; Rijp Fruit

Smaak; Vol, rijk en intens

 

Lekker bij; lam, rood vlees, wild zwijn en kaas.

Meer details

€ 15.95

incl. BTW

KleurRood
SoortRode Wijn
LandItalië
StreekVeneto
Jaartal2015
Alcohol percentage14%
DruifRondinella
DruifCorvina
DruifCabernet Sauvignon
Maat75 cl

Lenotti

Melding sluiten

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.