Westmalle tripel
Westmalle Tripel een goudgeel trappisten bier. Met een fruitig aroma van onder andere banaan en hop. In de smaak is het romig met een mooie bitter en fruitige aroma’s. Het heeft een nagisting op fles.
Westmalle Tripel
De geschiedenis van de brouwerij van westmalle gaat terug naar 1836, toen werd het klooster verheven naar een trappistenabdij. In dat zelfde jaar start Abt Martinus Dom een kleine brouwerij voor bieren voor eigen gebruik. Pas in 1856 gaan de monniken bier aan de poort van de abdij verkopen. In 1921 wordt er besloten om via handelaren hun bier aan te bieden wat meteen een spurt in de verkoop neemt.
De Westmalle tripel wordt wel eens de moeder van de tripel’s genoemd, het werd voor het eerst in 1934 gebrouwen met drie keer de hoeveelheid van de ingrediënten. In 1956 is de receptuur iets gewijzigd, daarna is dat niet meer gedaan.
Westmalle Tripel een goudgeel trappisten bier. Met een fruitig aroma van onder andere banaan en hop. In de smaak is het romig met een mooie bitter en fruitige aroma’s. Het heeft een nagisting op fles.
- Soort
- Tripel
- Land
- België
- Alcohol percentage
- 9.5%
- Verpakking
- Fles
- Extra info
- Trappist
- untappd
- Https://untappd.com/b/brouwerij-der-trappisten-van-westmalle-westmalle-trappist-tripel/487
- Brouwerij
- Westmalle
- Statiegeld
- € 0.10
- Maat
- 33 cl