Gulden Draak Claasic tripel
Gulden Draak Claasic tripel

Gulden Draak Claasic tripel

€ 1,79
Inclusief belasting

Gulden Draak Claasic is een donkere tripel, robijn rood van kleur. In de geur zoete aroma’s van gebrande mout en koffie. De smaak is rijk met tonen van chocolade en karamel en mooie bitters.

Gulden Draak Claasic

Volgens de legende sierde de vergulde draak de voorsteven van het schip waarmee de Noorse koning Sigurd Magnusson in 1111 op kruistocht voer. Hij schonk het beeld aan de keizer van Constantinopel (het huidige Istanbul) om het op de koepel van de Aya Sophia te plaatsen. Een kleine honderd jaar later liet de Vlaamse graaf Boudewijn IX het pronkstuk overbrengen naar onze gewesten waar de Noorse draak uiteindelijk in handen viel van de Bruggelingen. Na de slag op het Beverhoutsveld in 1382 haalden de Gentenaars de draak als oorlogsbuit binnen en plaatsten die op het Belfort. Het Belfort was de plaats waar de gemeentelijke charters bewaard werden. De draak moest deze beschermen en stond tevens symbool voor de vrijheid en de macht van de stad. Bij een dergelijk imposant symbool dat al meer dan 6 eeuwen standhoudt, hoort een al minstens even indrukwekkend bier. Zoals de draak aan de top van de stad prijkt, behoort Gulden Draak al jaren tot de wereldtop van de bieren.

Gulden Draak is een donkere tripel, wat het op zich al een uitzonderlijk bier maakt, maar de complexe smaak met toetsen van karamel, gebrande mout en koffie, en de romige hazelnootkleurige schuimkraag maken het uniek. Kortom, het bier is zijn naam waardig. Zoals de andere speciaal bieren van Brouwerij Van Steenberge is Gulden Draak een bier van hoge gisting met nagisting. Voor de hergisting wordt gebruik gemaakt van een wijngist die ook zijn bijdrage levert aan de weergaloze smaak.

Soort
Tripel
Land
België
Alcohol percentage
10.5%
Verpakking
Fles
untappd
Https://untappd.com/b/brouwerij-van-steenberge-gulden-draak/6758
Brouwerij
Van Steenberge
Statiegeld
€ 0.10
Maat
33 cl
Nieuw
5411663002716

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking