Valserrano Gran Reserva Rioja
  • Aanbieding!
Valserrano Gran Reserva Rioja

Valserrano Gran Reserva Rioja

Vanaf:€ 37,49
Inclusief belasting

Vanaf Per fles
1 fles € 41,49
6 flessen € 37,49
Al sinds mensenheugenis wordt het wijnhuis Bodegas de la Marquesa Valserrano genoemd. Dit huis verbouwd al lange tijd druiven en is één van de authentieke wijnhuizen in de Rioja in Spanje. Ze maken hun wijnen zelf geteelde druiven, hierdoor blijven de karakter eigenschappen van het klimaat en de bodem behouden, typerend voor de Rioja.
Tegenwoordig is deze bodega in handen van de familie De Simon. Zij houden zich bezig met de zorg van de wijngaarden en het zorgvuldig produceren van de wijnen, met respect voor tradities en historie. Het meest moeilijke voor deze familie is het assembleren van hun wijn na de selectie uit de ruim 2500 vaten welke ze in de eeuwenoude ondergrondse kelders hebben liggen.
Deze kelders zijn meer dan 200 jaar oud en liggen diep onder de grond, door de constante temperatuur en luchtvochtigheid zijn er de perfecte omstandigheden oim de wijnen te laten ouderen.
Valserano ligt in de Rioja Alavesa, het hoogste gebied van de rioja. Ze hebben zowel jonge als oude druivenstokken wat zorgt voor een brede range aan wijnen.

Deze Valserrano Gran Reserva Rioja is grotendeels gemaakt van Tempranillo, aangevuld met wat Graciano. Na de handmatige oogst volgt vergisting in RVS vaten, om de fruit aroma's zoveel mogelijk te behouden. Hierna rijpt deze rode wijn 24 maanden in houten vaten van Amerikaans en Frans Eiken.

Valserrano Rioja Gran Reserva heeft aroma’s van cederhout, aangevuld met tonen van gedroogd fruit, rozijntjes en specerijen zoals nootmuskaat, kruidnagel en hints van kersenlikeur. In de smaak is de wijn rond en weelderig met tonen van rijp fruit, rozijntjes, romige vanilletonen en levendige zuren. De afdronk is lang en harmonieus met een mooie tanninestructuur. Een krachtige, maar zeer elegante wijn.
Soort
Rode wijn
Land
Spanje
Streek
Rioja
Jaartal
2012
Alcohol percentage
14%
Druif
Graciano
Tempranillo
Kleur
Rood
Maat
75 cl
Valserrano
Nieuw
8429552119756
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking