Gulden Draak Quadruple
Gulden Draak Quadruple

Gulden Draak Quadruple

€ 2,19
Inclusief belasting

Gulden Draak 9000 Quadruppel is amber blond van kleur. In de geur vinden we tonen van zoet fruit. De smaak is rijk en complex met zoete tonen van karamel.

Gulden Draak 9000 Quadruppel

Volgens de legende sierde de vergulde draak de voorsteven van het schip waarmee de Noorse koning Sigurd Magnusson in 1111 op kruistocht voer. Hij schonk het beeld aan de keizer van Constantinopel (het huidige Istanbul) om het op de koepel van de Aya Sophia te plaatsen. Een kleine honderd jaar later liet de Vlaamse graaf Boudewijn IX het pronkstuk overbrengen naar onze gewesten waar de Noorse draak uiteindelijk in handen viel van de Bruggelingen. Na de slag op het Beverhoutsveld in 1382 haalden de Gentenaars de draak als oorlogsbuit binnen en plaatsten die op het Belfort. Het Belfort was de plaats waar de gemeentelijke charters bewaard werden. De draak moest deze beschermen en stond tevens symbool voor de vrijheid en de macht van de stad. Bij een dergelijk imposant symbool dat al meer dan 6 eeuwen standhoudt, hoort een al minstens even indrukwekkend bier. Zoals de draak aan de top van de stad prijkt, behoort Gulden Draak al jaren tot de wereldtop van de bieren.

De onvolprezen Gulden Draak als donkere tripel van 10,5% alcohol krijgt er na 25 jaar van steeds groeiend succes een sterke aanvulling bij, de Gulden Draak 9000 Quadruple. Het bijzonder rijk en complex smaakpalet en de volle schuimkraag vind je ook terug bij de Gulden Draak 9000 Quadruple. De zoete toetsen van caramel blijven evenwel voorbehouden aan de Gulden Draak.

Het nieuwe recept op basis van 3 verschillende moutsoorten toegevoegd in een hoeveelheid van 4 maal het gehalte in pilsbier, bezorgt de Gulden Draak 9000 Quadruple een diepgouden amberkleur en een licht fruitig aroma. Samen met de zachte en licht zoete smaak zorgt dit voor een prachtig afgerond bouquet.

Net zoals de andere speciaal bieren van Brouwerij Van Steenberge is Gulden Draak 9000 Quadruple een bier van hoge gisting met nagisting. Voor de hergisting wordt gebruik gemaakt van een wijngist die ook zijn bijdrage levert aan de weergaloze smaak.

Soort
Quadruppel
Land
België
Alcohol percentage
10.5%
Verpakking
Fles
untappd
Https://untappd.com/b/brouwerij-van-steenberge-gulden-draak-9000-quadruple/96597
Brouwerij
Van Steenberge
Statiegeld
€ 0.10
Maat
33 cl
Nieuw
5411663002846

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking