menhir Salice Salentino
  • Aanbieding!
menhir Salice Salentino

menhir Salice Salentino

Vanaf:€ 11,99
Incl. BTW

Cantine Menhir Salice Salentino is een zuid Italiaanse rode wijn. Het heeft in de geur aroma’s van zoet fruit, chocolade, kruiden en zwarte bessen. De smaak is zacht, vol en zwoel. Met rijp fruit, kaneel en koffie. Het is licht stevig maar mooi rond

Vanaf Per fles
1 fles € 13,49
6 flessen € 11,99

Cantine Menhir Salice Salentino

Cantine Menhir is opgericht door Gaetano Marangelli, een vernieuwende ondernemer die veel zag in de wijnen uit Zuid Italië. Met partners wist hij het bedrijf snel uit te bouwen tot een dynamisch en modern wijnbedrijf. Het wijnbedrijf ligt in het historische centrum van Minervino. De wijngaarden bevinden zich in Basso salento (provincie Lecce) en Alto Salento (provincie Taranto en Brindisi).

Salice Salentino is de klassieke wijn van Zuid Italië, en verreweg de bekendste DOC. Het is ook het gebied van de Negroamaro druiven. Het gebied ligt in het midden van de hak van de Italiaanse laars tussen Manduria en Brindisi. Het droge en warme weer zorgt voor intense druiven. De negroamaro, malvasia nera druiven krijgen na de vergisting op lage temperatuur een rijping van 6 maanden op barriques van Frans eiken.

Cantine Menhir Salice Salentino is een zuid Italiaanse rode wijn. Het heeft in de geur aroma’s van zoet fruit, chocolade, kruiden en zwarte bessen. De smaak is zacht, vol en zwoel. Met rijp fruit, kaneel en koffie. Het is licht stevig maar mooi rond.

Soort
Rode wijn
Land
Italië
Streek
Puglia
Jaartal
2018
Alcohol percentage
13.5%
Kleur
Rood
Maat
75 cl
menhir
8033109070287
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking