The Dalmore Port wood single malt whisky
The Dalmore Port Wood reserve single malt whisky heeft een rijk aroma van rode bessen, Sevilla sinaasappels, pruimen toffee. In de smaak vinden we nectarines, romige karamel, geroosterde kastanjes en mokka.
The Dalmore Port Wood reserve single malt whisky
Bij The Dalmore wordt een eeuwenoud erfgoed voortgezet wat de heiligheid van de vaten koestert. Richard Paterson, Master Distiller, selecteerd de beste vaten om de single malt in te laten rijpen. Zo hebben ze een relatie die al meer dan 100 jaar duurt met González Byass. Dit sherryhuis zorgt dat de vaten waar eerst 30 jaar oude Matusalem Oloroso sherry in heeft gezeten exclusief naar the Dalmore gaan. Richard Paterson is al 50 jaar verantwoordelijk voor de single malt die wordt geproduceerd.
Voor deze single malt whisky besluit The Dalmore het anders dan normaal te doen. Ze laten de whisky rijpen in ex bourbon vaten en ex tawny port vaten i.p.v. sherry vaten waar ze zo beroemd om zijn.
The Dalmore Port Wood reserve single malt whisky heeft een rijk aroma van rode bessen, Sevilla sinaasappels, pruimen toffee. In de smaak vinden we nectarines, romige karamel, geroosterde kastanjes en mokka.
- Soort
- Whisky Single Malt
- Land
- Schotland
- Streek
- Highland
- Alcohol percentage
- 46.5%
- Leeftijd
- Zonder leeftijd
- Verpakking
- Doos
- Maat
- 70 cl