Aanbieding! Ordha Rare Cask Res. Batch 1 Uitbreiden

Ordha Rare Cask Res. Batch 1

Ordha

109661

Nieuw

Oktober 2015 presenteerde William Grant & Sons een zeer exclusieve Nederlandse uitgave van Rare Cask Reserves.

Op advies van whisky ambassadeur Tony van Rooijen werd deze whisky door William Grant & Sons master blender Brian Kinsman samengesteld uit vaten die tot het privé bezit horen van de familie Grant. De Nederlandse uitgave van Rare Cask Reserves draagt de naam Òrdha, Keltisch voor ‘zeldzaam’ en is de eerste uit een serie van vier. De volgende batch, een ander type whisky, zal in het najaar van 2016 worden uitgebracht.

 

WHISKY UIT PRIVÉ COLLECTIE GRANT’S ALS BASIS VOOR ZELDZAME ÒRDHA

 

Voor de Rare Cask Reserves kreeg master blender Brian Kinsman de

zeldzame kans om vaten te selecteren uit de privé collectie van de familie Grant, eigenaar van William Grant & Sons, een bedrijf dat sinds de oprichting in 1886 wordt geleid door de familie. Deze exclusieve privé-collectie bevat niet alleen eigen vaten, maar ook vaten uit andere fameuze Schotse distilleerderijen, die in sommige gevallen al tientallen jaren gesloten zijn, de zogeheten ‘ghosted malts’. Kinsman kreeg alle vrijheid om uit de de complete collectie vaten te gebruiken om unieke whisky’s te creëren. Met als eerste resultaat voor de Nederlandse markt, een 21 jaar oude blended whisky genaamd Òrdha.

ÒRDHA

Het hart van Rare Cask Reserves wordt gevormd door een unieke samenwerking met lokale whisky experts. Voor de eerste Nederlandse uitgave liet Kinsman zich inspireren door verschillende smaakvoorkeuren van een kleine groep Nederlandse whiskyliefhebbers, geleid door ambassadeur Tony van Rooijen. Deze Nederlandse afgevaardigden kozen samen uit drie door Kinsman gecreëerde whisky’s, allen met inhoud afkomstig uit de privé collectie van de familie Grant en allemaal minimaal 21 jaar oud.

In juni 2015 werd - in aanwezigheid van Kevin Abrook, Global Whisky Specialist van William Grant & Sons - de uiteindelijke variant uit deze drie samples gekozen. Deze eerste editie met de Keltisch naam Òrdha, is er één uit de exclusieve gelimiteerde oplage van William Grant & Sons ‘Rare Cask Reserves Collection’. Deze whisky - exclusief voor Nederland gemaakt en verkrijgbaar bij een selecte groep zelfstandige slijterijen – zal in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar zijn. De volgende batch zal in het voorjaar van 2016 worden bepaald door een andere groep whisky-enthousiastelingen met de juiste kennis en kunde.

 

Aroma;Vers gezaagd eikenhout met een laag frisse vanille, zacht fruit en een hint van kruiden.

Smaak; Een volle smaak met zachte, romige toffee, in evenwicht door intens eikenhout, tannine en een spoor van gekaramelliseerde appel.

Afdronk; Aanhoudend met tonen van droog eikenhout.

€ 99.95

incl. BTW

€ 125.95 incl. BTW

-€ 26.00

SoortWhisky Blended Malt
LandSchotland
Leeftijd21 years
Alcohol percentage47.4%
Maat70 cl
Ordha
Melding sluiten

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.