ZUIDAM Cassis Liqueur
Voor deze cassis likeur worden de mooiste zwarte bessen gekocht. Deze laten ze enkele weken trekken, waarna ze vermalen worden en gezeefd om de pulp en het extract te scheiden. De pulp wordt nog geperst waarna een donkerrood extract met veel smaak hebben, hier wordt de likeur mee gemaakt. Het is een licht prikkelende zoet likeur met de mooie fruitige smaak van de zwarte bes.
Zuidam Cassis
Zuidam Distillers is in 1975 opgericht door Fred van Zuidam, daarvoor werkte hij bij De Kuyper in Schiedam. In 1975 kocht hij grond in Baarle-Nassau en bouwde daar een distilleerderij. Zuidam Distillers is eén van de laatste distilleerderijen in Nederland die haar distillaten en extracten nog zelf maakt. Zoals ze wel eens zeggen van korrel (graan) naar Borrel. Het bedrijf vervaardigt alles op natuurlijke wijze er worden geen kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen gebruikt. De likeuren worden met de hand gemaakt van vers fruit en meer dan 100 geselecteerde kruiden en specerijen.
Voor deze cassis likeur worden de mooiste zwarte bessen gekocht. Deze laten ze enkele weken trekken, waarna ze vermalen worden en gezeefd om de pulp en het extract te scheiden. De pulp wordt nog geperst waarna een donkerrood extract met veel smaak hebben, hier wordt de likeur mee gemaakt. Het is een licht prikkelende zoet likeur met de mooie fruitige smaak van de zwarte bes.