ZUIDAM Chocolat Liqueur
Voor deze chocolade likeur worden de hele verse cacaobonen gebrand waarna ze meteen onder alcohol gaan waar ze 8 tot 9 maanden blijven. Ze hebben dan een extract van de cacaoboon gemaakt wat samen met vanille stokjes en Franse Cognac de basis is voor deze Zuidam chocolade likeur.
Zuidam Chocolat
Zuidam Distillers is in 1975 opgericht door Fred van Zuidam, daarvoor werkte hij bij De Kuyper in Schiedam. In 1975 kocht hij grond in Baarle-Nassau en bouwde daar een distilleerderij. Zuidam Distillers is eén van de laatste distilleerderijen in Nederland die haar distillaten en extracten nog zelf maakt. Zoals ze wel eens zeggen van korrel (graan) naar Borrel. Het bedrijf vervaardigt alles op natuurlijke wijze er worden geen kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen gebruikt. De likeuren worden met de hand gemaakt van vers fruit en meer dan 100 geselecteerde kruiden en specerijen.
Voor deze chocolade likeur worden de hele verse cacaobonen gebrand waarna ze meteen onder alcohol gaan waar ze 8 tot 9 maanden blijven. Ze hebben dan een extract van de cacaoboon gemaakt wat samen met vanille stokjes en Franse Cognac de basis is voor deze Zuidam chocolade likeur.