BASIS WIJNCURSUS - LEVEL 1

Een snelle, intensieve Basis Wijncursus.
Duidelijke theorie en een systematische proefmethode.

TIJDSDUUR: 4 x 3 uur (19.30 - 22.30) Inclusief examen.
NIVEAU: professionals zonder wijnopleiding, beginners, wijnliefhebbers.
PRIJS: € 255,- all- in: 4 lessen inclusief cursusboek, wijnen, examen en certificaat.

Port oogst 3


BEKIJK ONZE CURSUSSEN

BASISCURSUS + INTERNATIONAAL WIJNBREVET: EXAMENGARANTIE + KORTING!

Als je de Basiscursus (level 1) boekt in combinatie met een cursus internationaal Wijnbrevet (WSET level 2)
ontvang je direct € 25,- van ons retour! Bovendien garanderen wij je examen Wijnbrevet:
Indien je het niet haalt, mag je het op onze kosten overdoen.

BASISBOEK WIJN

Basis-presentatie

Het Basisboek Wijn is inbegrepen bij deze cursus. Dit is een uitgebreid cursusboek met met 165 pagina's, duidelijke, goed gestructureerde informatie, schema's en foto's. Bovendien bevat het 70 testvragen, waarmee je goed voorbereid bent op het examen.  Door de overzichtelijke structuur is het ook een fijn naslagwerk.
Aanbevolen door twee Masters of Wine!

CURSUSINHOUD

Les versterkte wijnen

MODULE 1: BASISKENNIS, DE PROFESSIONELE PROEFMETHODE, WITTE DRUIVEN

  • Geschiedenis van de wijnbouw
  • Viticultuur: wijnbouw, klimaat, bodem
  • Terroir: een begrip
  • Vinificatie: wijn maken
  • Biologische wijnen
  • Nieuwe wijn-ontwikkelingen
  • Systematisch proeven
  • Sauvignon blanc, chardonnay, riesling, chenin blanc, sémillon

MODULE 2: WIJN VERKENNEN, BLAUWE DRUIVEN

  • Wijn kiezen op etiket
  • Kwaliteit beoordelen, fouten in de wijn
  • Wijn bewaren
  • Kurk of schroefdop
  • Wijn serveren
  • Een proeverij opzetten
  • Vooroordelen over wijn
  • Wijnregio's Midden-Europa
  • Wijnbouw in Nederland
  • Wijnregio's Zuid-Europa
  • Systematisch proeven
  • Pinot noir, merlot, cabernet sauvignon, grenache, syrah

MODULE 3: NIEUWE WERELD, WIJN & SPIJS

  • Wijnregio's Nieuwe Wereld
  • Basisprincipes van de gastronomie
  • Product, kooktechniek, garnituur
  • Menuleer, smaakleer
  • Proefsessie wijn en spijs

MODULE 4: EXAMEN, PROEFSESSIE, GASTRONOMISCH ADVIES

  • Examen
  • Proefsessie met door cursisten ingebrachte wijnen
  • Gastronomisch advies geven
  • Wijn kopen en verkopen

PROEFWIJNEN

We proeven in totaal 20 wijnen van goede kwaliteit.

Icewine

NATIONAAL ERKEND EXAMEN

Theorie: 25 meerkeuzevragen
Theorie: 3 open vragen
Proeven: 2 wijnen,  een spijsadvies bij één wijn
Examen-uitslag: binnen een week.

UITSTEKENDE VOORBEREIDING OP WSET LEVEL 2: WIJNBREVET.

Na deze cursus heb je een stevige basis gelegd voor het volgende niveau:
WSET level 2, het Internationaal Wijnbrevet.


Recente blogs

Bekijk ons blog

Melding sluiten

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.