Molina Cabernet Sauvignon Reserva Uitbreiden

Molina Cabernet Sauvignon Reserva

Molina

63017

Nieuw

San Pedro is de naam van het wijnbedrijf dat de Castillo de Molina wijnen maakt. Het werd in 1865 door de broers Bonifacio en José Gregorio Correo Albano opgericht en was één van deerste wijnbedrijven die Chileense wijn exporteerde.

Tegenwoordig is het onderdeel van de VSPT Wijngroep (Viña San Pedro Tarapacá, die qua omvang de tweede is in wijnexport uit Chili.

Het bedrijf en een belangrijk deel van de wijngaarden bevinden zich in Molina in de Curicó Vallei.

In de oude kelder die dateert van de oprichting, rijpen de Reserva's.

In totaal bezit San Pedro 2700ha wijngaarden, die zich naast Curicó o.a. bevinden in Elqui, Casablanco, Maule en Cachapoal.

Voor deze wijn worden de beste Cabernet Sauvignon druiven gebruikt uit 3 van San Pedro's wijngaarden: uit Alto Cachapoal in de uitlopers van de Andes, uit Marchigue in de Colchagua Valley en uit Pencahue in de Maule Valley.

Op deze manier streeft men een Cabernet Sauvignon na met een complexe structuur. De oogst geschiedt handmatig.

De druiven ondergaan eerst een koude inweking gedurende 5 dagen. Daarna vindt de vinificatie plaats tussen de 25 en 26°C.

De jonge wijn krijgt hierna voor 100% vatlagering op Frans eiken vaten, waarvan 1/3 nieuw, 1/3 tweedejaars en 1/3 derdejaars.

 

 

Kleur; Robijn rood

Geur; zwarte bessen, pruimen, tabak en vanille.

Smaak; fruitig met plezierige rijpe tonen, goede structuur en ronde tannines.

Meer details

€ 10.95

incl. BTW

KleurRood
SoortRode wijn
LandChili
StreekCentral Valley
Alcohol percentage14%
DruifCabernet Sauvignon
Maat75 cl
Molina
Melding sluiten

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.