De Drankenmarkt is Highland Park Flagship store

21 Januari 2019 zijn we samen met 8 collega slijterijen in het land uitgeroepen tot Highland Park Flagship store.

Tijdens een winterse BBQ in Driebergen, werd ons verteld wat dit zou inhouden en welke voordelen hier voor ons en voor onze klanten aan zitten.

We kunnen u vertellen dat er veel met het merk Highland Park aan zit te komen.

Natuurlijk zullen er diverse keren per jaar acties zijn met de Single Malt Whisky’s van deze distilleerderij.

Ook hebben we al een mooie exclusieve tasting mogen organiseren over dit prachtige merk. Bram Kaplan, de brand ambassadeur in Nederland voor Highland Park heeft onze  klanten alle ins en uit over Highland Park verteld en laten proeven.

De line-up van deze avond was:

Highland Park New Make Spirit Drink

Highland Park 12 Years Old

Highland Park Dragon Legend

Highland Park Valknut

Highland Park The Light 17 Years Old

Highland Park 18 Years Old

Highland Park 25 years old

We zouden deze avond ook een exclusieve single malt whisky voor de flagship store’s van Nederland laten proeven, echter was deze nog niet bij de importeur op voorraad. Hierdoor hebben we uit eindelijk de 25 jaar aan de line-up toegevoegd.

Zoals al gezegd is er ook een single cask single malt van Highland Park uitgegeven exclusief voor de Flagship store’s.

Deze Cask Strenght single malt heeft 15 jaar gerijpt in Firstfill Sherry vaten. Het heeft een alcoholpercentage van 58,2%, en let wel er zijn maar 372 flessen te verdelen onder ons negenen.

Houdt verder nieuws omtrent actie’s en tastings in de gaten via onze nieuwsbrief en Facebook en Instagram.

Kleine introductie van Highland Park.

The Orkney Single Malt whisky with Viking soul wordt gemaakt op het eiland Orkney, in het noorden van Schotland. Dit eiland staat bekend om zijn eigen klimaat en een rijke Viking geschiedenis. Vroeger was Orkney namelijk onderdeel van Noorwegen, Denemarken en Zweden. De Schotse koning trouwde in die tijd met de dochter van de koning van Denemarken. Orkney werd als onderdeel van de bruidsschat geschonken aan Schotland, met het idee om het eiland later terug te kopen. Toen twee jaar later Orkney nog steeds niet terug gekocht was door de koning van Denemarken, werd Orkney officieel onderdeel van Schotland. Het vakmanschap van deze Vikingen is doorgegeven aan de modern generatie die nu de whisky maakt. Door deze geschiedenis wordt Highland Park ook wel “The Orkney Single Malt with Viking soul” genoemd.
De productie rust op vijf hoekstenen, geperfectioneerd over meer dan 200 jaar: het handmatig mouten van gerst, aromatische heideturf uit Hobbister Moor, het uitsluitend gebruik van ex-sherryvaten, vat harmonisatie voor het bottelen en een koele rijping.