Remarkable Regional Malts bij whiskyproeverij De Drankenmarkt uit Roermond


Op woensdag 15 november 2017 organiseerde De Drankenmarkt uit Roermond een whiskyproeverij met de whisky’s van Douglas Laing. Deze onafhankelijke bottelaar uit Glasgow brengt met de Remarkable Regional Malts een ode aan de Schotse whiskyregio’s. De serie van 6 blended malt whisky’s bestaan uit een mix van alleen maar single malt whisky’s.
De aftrap was voor The Epicurian uit de Lowlands, gevolgd door Timorous Beastie uit de Highlands om vervolgens naar de Speyside af te dalen voor de Scallywag. De Scallywag is een blended malt whisky die bestaat uit voornamelijk sherry georiënteerde whisky’s zoals The Macalan, Mortlach en Glenrothes. Een volle whisky met duidelijke sherry tonen, donkere chocolade, sultana’s en een licht kruidige ondertoon.
Na deze topper werd het Schotse vasteland verlaten om door te gaan naar de Rock Oyster van de eilanden Arran, Jura en de Orkney’s. Dit is een beetje een maritieme whisky met wat rokerigheid, maar diegene die echte rokerigheid zochten kwamen met de Big Peat pas aan hun trekken. Diverse single malt whisky’s van het whiskyeiland Islay zitten hierin verwerkt, wat een zeer stevige en rokerige whisky te weeg brengt, ook wel genoemd als “Liquid Central Heating”.


Via deze weg willen wij het gehele team van De Drankenmarkt enorm bedanken voor een perfect georganiseerde avond.

Ronald Anneveldt

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking