Nieuwsberichten

Douglas Laing whisky tasting

Op woensdag 15 november 2017 organiseerde wij een whiskyproeverij met de whisky’s van Douglas Laing. Deze onafhankelijke bottelaar uit Glasgow brengt met de Remarkable Regional Malts een ode aan de Schotse whiskyregio’s. De serie van 6 blended malt whisky’s bestaan uit een mix van alleen maar single malt whisky’s. Ronald Anneveldt schreef een kleine blog hierover.
Lees meer

The Story of William Grant

27 september 2017 heeft Tony van Rooijen een whisky proeverij bij ons verzorgt. De naam van deze proeverij was; The story of William Grant. Hij heeft hier een leuk verhaal over geschreven, wat wij jullie niet willen onthouden.
Lees meer

Druiven plukken bij Cantine Lenotti in Bardolino, Italië

Zondag  17 September is Erwin samen met enkele collega’s naar Cantine Lenotti gevlogen in Bardolino Italië, om daar druiven te gaan oogsten. Hier heeft hij een verslag over geschreven.
Lees meer

Hoe kies ik mijn bubbels

De ene bubbel is de andere niet. Heeft u ook wel eens dat u voor een schap vol mousserende wijnen staat en geen flauw idee heeft wat u moet kiezen. Want, wat zijn de verschillen eigenlijk? Of hoe weet u of u de goede kwaliteit te pakken heeft of de juiste voor bij uw gerecht? En waar zit nu het prijsverschil in. Eenmaal thuis hoe bewaart en serveert u nu deze wijn?Wij gaan in onderstaande verhaal een handvat geven in de juiste keuze voor de mousserende wijn.Mousserende wijn en Champagne, Hoe zit het nu precies?Mousserende wijnen zijn onder diverse namen bekend. Dit is afhankelijk van het land dan wel het gebied waar de wijn wordt geproduceerd.
Lees meer

World of Whisky

EEN INLEIDING IN DE WERELD VAN WHISKY. WORLD OF WHISKY, EEN ALGEMEEN OVERZICHT Whisky is een sterke drank die uit graan wordt gedistilleerd en enkele jaren in eiken vaten rijpt voordat het gebotteld wordt. Het woord whisky is afgeleid van het Keltische “uisge beathe” ( aqua vitae in het Latijn), dat levens water betekent. In de loop der eeuwen is die naam verbasterd tot whiskey in Ierland en de VS en tot whisky in Schotland, canada en de rest van de wereld. Whisky kan overal ter wereld worden gemaakt en wordt dan ook gestookt in een groot aantal landen wereldwijd, van Azie tot Zuid-Afrika. Geen wonder dat we van een world of whisky spreken. We beginnen met de bekendste whisky producerende landen te bespreken.
Lees meer

Interview Erwin met Hejs Nejs

Erwin is geïnterviewd door Hejs Nejs een blad wat wordt uitgegeven in Heijen, het dorp waar hij is opgegroeid. Het interview vondt plaats in de rubriek; 'hoe gaat het toch met.....' Deze kolom gaat over mensen uit Heijen die elders zijn gaan wonen.Mocht u de foto's niet goed kunnen lezen kopieer dan deze link in uw browser;www.heijen.info/images/stories/downloads/Nieuwsbrief/51%20Heijen.pdf
Lees meer

Retailers Masterclass Glenmorangie en Ardbeg

Masterclass Glenmorangie en Ardbeg Op Maandag 13 Oktober 2014 organiseerde Moët Hennessy Nederland een masterclass van 2 Whisky merken die zij in de portofolio hebben. Deze merken zij Glenmorangie en Ardbeg. Deze masterclass werdt door Moët Hennessy georganiseerd bij Kasteeltje Hattem in Roermond. Wij hadden hier ook een uitnodiging voor gekregen om ons door de Brand Ambasador die uit Schotland was over gekomen bij te laten praten. Bryony MacIntyre, is naast deze functie ook nog als laborante voor beide merken Actief. Het beloofde dan ook een mooie middag te worden.
Lees meer

Terugblik op een wijnreis door Italië

Terugblik op een wijnreis door Italië. Beste wijnliefhebber,Wat hebben wij toch een mazzel met “De Drankenmarkt” in Roermond.Welk ander bedrijf is zo goed geëquipeerd en neemt de tijd om de gewaardeerde klanten vakkundig te informeren?Ik zou het niet weten maar “De Drankenmarkt” is een winkel die haar naam niet verloochent, daarbij ook regelmatig interessante proeverijen organiseert binnen dat scala van aanbod.Zo werden we op 9 september 2014 uitgenodigd voor een wijnproeverij die geheel in het teken stond van Italië. Dat belooft wat. Een reis door Italië met diverse proefnotities. Bovendien vakkundig gepresenteerd door Julien Viguurs. Vinoloog van de wijnacademie.
Lees meer

Bezoek Quinta de Marrocos, Portugal

Zaterdag 28 Juni Zijn Cindy en Erwin samen met Loek en Juul Kampinga van Flor del Vino, importeur van Quinta de Marrocos naar Portugal gevlogen. Na 2.45 uur vliegen en een mooie auto rit van 1.5 uur gedeeltelijk langs de Douro Rivier kwamen we aan op de Quinta hier werden we hartelijk begroet César Sequeira en zijn twee dochters, Rita en Catarina die de Quinta runnen. We kregen mooie kamers toegewezen op de quinta, die aan de Douro rivier ligt tussen Régua en Pinhão het uitzicht wat we hier hadden was fantastisch. In de avond zijn we gaan eten in Régua, we hebben hier genoten van de eenvoudige maar goede keuken van Portugal.
Lees meer

Sake Masterclass

Totaal iets anders proeven, dat was mogelijk bij café Willems op  woensdagavond  4 juni. We hadden  die avond een masterclass Sake georganiseerd.  Deze werd gegeven door niemand minder dan Simon Hofstra.  Hij is een van de slechts 34 Sake Samoerais ter wereld en geniet internationale bekendheid als Sake Chairman van The International Wine Challenge, de grootste en meest belangrijkste wijn/sake blindproeverij van de wereld. Het bleek al gauw, dat we inderdaad een sakemaster in huis hadden. Haarfijn wist hij ons leken op sakegebied te vertellen hoe het proces van rijstwijn verloopt.
Lees meer

Recente blogs

Bekijk ons blog

Melding sluiten

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.