Gulden Draak Brewmaster
Gulden Draak Brewmaster

Gulden Draak Brewmaster

€ 2,39
Inclusief belasting

Gulden Draak Brewmaster is amber van kleur. Het heeft mooie aroma’s van whisky en hout. De smaak is rijk en complex met vanille en houttonen.

Gulden Draak Brewmaster

Volgens de legende sierde de vergulde draak de voorsteven van het schip waarmee de Noorse koning Sigurd Magnusson in 1111 op kruistocht voer. Hij schonk het beeld aan de keizer van Constantinopel (het huidige Istanbul) om het op de koepel van de Aya Sophia te plaatsen. Een kleine honderd jaar later liet de Vlaamse graaf Boudewijn IX het pronkstuk overbrengen naar onze gewesten waar de Noorse draak uiteindelijk in handen viel van de Bruggelingen. Na de slag op het Beverhoutsveld in 1382 haalden de Gentenaars de draak als oorlogsbuit binnen en plaatsten die op het Belfort. Het Belfort was de plaats waar de gemeentelijke charters bewaard werden. De draak moest deze beschermen en stond tevens symbool voor de vrijheid en de macht van de stad. Bij een dergelijk imposant symbool dat al meer dan 6 eeuwen standhoudt, hoort een al minstens even indrukwekkend bier. Zoals de draak aan de top van de stad prijkt, behoort Gulden Draak al jaren tot de wereldtop van de bieren.

Deze speciale The Brewmasters Edition wordt gebrouwen door brouwmeester Jef Versele ter ere van zijn grootvader Jozef van Steenberge. Zijn respect voor traditionele ambacht leeft nu verder in een fruitig en moutig bier. Met het stevige alcoholpercentage van 10.5% is dit echt een bier om nu van te genieten. Of voor de echte liefhebbers: Brewmaster Edition is een perfect bier om jarenlang te bewaren!

Soort
Dark Ale
Land
België
Alcohol percentage
10.5%
Verpakking
Fles
untappd
Https://untappd.com/b/brouwerij-van-steenberge-gulden-draak-brewmasters-edition/455971
Brouwerij
Van Steenberge
Statiegeld
€ 0.10
Maat
33 cl
5411663003027

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking